Friday, May 20, 2011

Hati-hati dengan 'LELAKI ASID'..

Maklumat lokasi terkini  'Lelaki Asid' adalah di Shah Alam. Betul ke? Haishh. Ni kene hati-hati ni. Kalau nampak je lelaki seorang atau berdua yang menaiki motosikal dan berbangsa india, lari la cepat-cepat. Jangan biarkan kita menjadi mangsa yang seterusnya. Bak kata husbandku, jangan beri mereka peluang. Yang bermain dalam fikiran, apa motif mereka sebenarnya? Adakah berunsur perkauman? Adakah mereka ini ada agenda tersendiri? Tak mungkin masalah psikologi. Macam tak logik pulak kan. Harap-harap pihak PDRM dapat selesaikan kes ini dengan sesegera yang boleh.

Macam skema je entri kali ni. Bukan apa. Sambil-sambil nak mengingatkan diri sendiri supaya berhati-hati di mana saja berada. Tak kisah lah di tempat awam ke, di tempat sunyi ke. kalau boleh stop sekejap aktiviti luar yang mendedahkan kita dengan orang jahat tu.

Sesiapa nak buat side income tu boleh la cuba try test tangkap lelaki asid tu. Kalau dapat tangkap, RM 3,000 adik Adi Putra bagi (Sumber: Sinar Harian Online).

Antara mangsa-mangsa simbahan asid di luar negara.


Sumber: Yahoo image

Sumber: Yahoo image


Ya Allah, selamatkanlah diriku dan keluargaku serta rakan-rakanku daripada menjadi mangsa perbuatan jahat 'Lelaki Asid'. Amin~

1 comment:

perondajaketbiru74 said...

hmmmm betul tu baik berhati2 selalu kalau nmpk jer lelaki india atas motor tu baik ler bersedia dengna segala kemungkinan. Drg ni mmg tkder keje lain kalau ditakdirkan gua ada masa drg simbah tu mmg gua kejar n langgar jer sampai mati....