Tuesday, May 10, 2011

Rindu Mereka...

Bila la nak balik kampung. Rindu rasanya pada aBaH(a) & UMMi(b).  Juga pada Abang Apeace(1) & adik2. Lama jugak tak berkumpul adik-beradik since hari raya hari tu. Masa abah admited kt hospital selayang (bulan Februari) pun bukan semua ada. Eijoe(3) jauh di Sandakan. Didie(5) busy menguruskan business abah. Eipie(6) jumpa sekali je sebelum abah operate hari tu. Masa tu yang selalu jumpa Abg Apeace(1) (with family) ngan Eijie(5). Statement kak long: "Ummi, kak long rindu la kat tok bah dan tok mi. Kak long sayang tok bah & tok mi. Kak long tak nak gaduh lagi dengan tok bah". oo..camtu ek. Samalah kita kak long ^_^. Miss them like kerezi..

Memperkenalkan..jeng jeng jeng:
(a)   Ibrahim Apani Mohd Daud
(b)   Norma Abd Rahman
(1)  Mohd Hafiz Ibrahim Apani
(2)  Norhafizah Ibrahim Apani (rujuk perenggan terakhir)
(3)   Mohd Hafizul Ibrahim Apani
(4)   Mohd Hafizi Ibrahim Apani
(5)   Muhammad Hafizudeen Ibrahim Apani
(6)   Muhammad Hafifi Ibrahim Apani

Ulasan untuk statement kak long: Kak long & tok bah memang tak boleh tengok tv sesama. Tak sah kalau tak gaduh. Mana taknya. Awani vs Ceria. Pastu berlakulah perang saudara sebab berebut remote Astro. "Tak nak kawan tok bah. Nak kawan tok mi je"..Huahuahua..


Tokbah & Tokmi kesayangan kami

Bulan mei ni belum boleh balik Red Land*. Tengah settlekan proses perpindahan dari Puncak Alam ke Setia Alam. Lagipun bulan depan pulak Abah Ummi datang sini untuk hadir ke majlis perkahwinan sepupuku. Terubatlah rinduku walaupun sekejapan (ada ke perkataan tu). Nanti bolehlah adakan mesyuarat untuk tetapkan tarikh yang sesuai untuk kami berkonvoi pulang kampung halaman. Yeehaaa!!

* Tanoh Meroh, Kelate.

Tokmi, kak long & adik aleef

Buat Ummi, Selamat Hari Ibu dari Eijah(2) sekeluarga. Segala jasa dan pengorbananmu sangat besar ertinya. Kasih sayang, ketegasan & didikan selama ini telah menjadikan eijah insan yang berguna.Terima kasih Ummi..I will always love you till my last breath..


..yang rindu mereka,

6 comments:

Nonie said...

astro..mcm2 ade!hehe..

terbyang keceriaan tokbah n kak long disitu :)

Fiza Ibrahim Apani said...

sangat la CERIA..biasanya AWANI bertahan setengah jam jer..pastu CERIA merampas balik kuasa..hehe

D_08 said...

Bagoih le kalo ade niat ndak balik kampong..... pakat elok2....balik kampong....selagi mak ayah ade ni...

Fiza Ibrahim Apani said...

Time kasih sudi komen D_08..itu ler yg sepatutnya..masa derang ader ni la kene selalu balik...bak kata suamiku..sibuk tu subjektif..bukan menjadi alasan...moh ler kite~

Nurul said...

wahh..banyaknya la note2 nyer yer? :p macam baca jurnal lak ..ehehe

Fiza Ibrahim Apani said...

yeke nurul..alaaa..xnak la bagi korang baca journal..tapi kalau journal kene ada citation bagai..ni kira ok la ni..huhu